Євро-2012

Екофани Львова перемогли у 2-ій екоакції та зберегли 90000 м кв ґрунту

Львівська міська рада, Понеділок, 13 лютого 2012, 18:09

Обговорити на Львівському Форумі
Екофани Львова перемогли у другій екологічній акції Екофан зі збору батарейок та з відривом у понад 100 балів екофани Львова обійшли команди інших міст.

З 21 до 31 січня екофани збирали відпрацьовані батарейки у власноруч організованих 6 тимчасових пунктах прийому, а також інформували жителів міста, навіщо утилізувати батарейки окремо від побутового сміття. Львівські екофани зібрали 4441 елемент живлення.

Несподіваною для самих екофанів стала кількість людей, які відгукнулися на акцію і виявили бажання вести більш екологічний спосіб життя. З плакатів у пунктах збору батарейок вони дізнавалися, яку загрозу для навколишнього середовища приховує в собі звичайна батарейка і залюбки здавали використані елементи живлення для подальшої утилізації.

Цією акцією ми хочемо донести до людей, що це не важко і водночас дуже важливо зробити своєю хорошою звичкою збирати батарейки окремо і здавати їх у спеціалізовані пункти. Я дуже радію, що проект Екофан набирає обертів з кожною акцією і команди усіх чотирьох міст постійно поповнюються молодими, активними екофанами, які впевнено і натхненно проявляють свою екологічну позицію, творчий підхід до кожної акції, енергійно змагаються за перемогу свого міста. Саме завдяки зусиллям таких світлих, діяльних, ініціативних людей міняється на краще світогляд і оточення інших українців, які ще не встигли приєднатися до проекту Екофан.

директор зі зв'язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», ініціатор проекту Екофан

Олеся Жулинська.

Згідно з дослідженнями, кожна батарейка забруднює 20 м кв ґрунту, отже, львівські екофани зберегли чистими майже 90000 м кв ґрунту.

Я ніколи особливо не переймався проблемою утилізації батарейок, тому просто викидав їх у смітник. Дізнавшись від друзів, що у Львові відкрили пункти прийому елементів живлення, вирішив здати туди усі «домашні запаси», розкидані батарейки у гаражі, машині. Назбирав близько 20 штук. Дуже радий, що акція зі збору батарейок у Львові набрала таких обертів. Я й сам активно повідомляю друзів про шкоду для здоров’я від використаних елементів живлення. А львівські екофани – просто молодці. Бо завдяки їм проблема збору батарейок – на устах у свідомої львівської молоді в університеті, гуртожитку. Якби у Львові з’явилися постійні пункти прийому, я б, звісно, здавав туди батарейки. І друзі мої б долучались. Бо відтепер ми збиратимемо використані батарейки окремо від побутового сміття.

мешканець Львова Галущак Михайло.

Ми дуже раді, що львів’яни так жваво підтримали нашу ініціативу і не залишилися байдужими до питань екології. Попри те, що наша акція закінчилася 31 січня, батарейки далі можна здати в Агенції з підготовки м. Львова до ЧЄ з футболу 2012 на вул. К. Левицького, 67, та магазині «Батарейка», що на просп. Свободи, 1/3. Зараз ведуться переговори про збільшення кількості постійних пунктів прийому батарейок, щоб вони з’явились у всіх районах Львова. Результати цієї акції засвідчують, що львів’яни не лише свідомі щодо екологічних проблем, а й готові братися за їх вирішення за мінімальної підтримки громадських організацій та влади міста.

капітан львівської команди екофанів Львова

Оксана Микитка.

Екофан - всеукраїнська ініціатива, започаткована з метою об’єднати жителів євро-міст для покращення довкілля і продемонструвати, що завдяки власним зусиллями кожного мешканця українські міста можуть змінитися на краще і вразити гостей УЄФА ЄВРО 2012™. Екофан має форму змагання між командами екологічних активістів чотирьох приймаючих міст футбольного чемпіонату. Місто, команда якого набере найбільшу кількість екобалів, отримає грант на екологічний проект.

Нагадаємо, проект стартував у грудні 2011 «ялинковою» акцією, яка вперше об’єднала жителів міст та екофанів бажанням зберегти ялинкові дерева перед Новорічними святами, і надалі проведе ще цілу низку екологічних акцій протягом 5 місяців до футбольного чемпіонату, серед яких будуть цікаві та творчі майстер-класи, всеукраїнський радіопроект для водіїв-екофанів, прибирання парків і зон навколо об'єктів УЄФА ЄВРО2012™ , висадка дерев та квітів, а також інші креативні формати, покликані звернути увагу жителів міста на його гостинність і чистоту.

Теги: компанія «Кока-Кола Україна» проект Екофан Олеся Жулинська відпрацьовані батарейки Галущак Михайло Оксана Микитка

Оригінал новини на сайті ЛМР Євро

Коментарі 

Надіслати

Останнi новини

Ми слідкуємо за сайтами

zik galinfo
zaxid lp
lmr auto