17:04
23.10.2023

Садового та команду нарешті перевірять?

Вже найближчим часом Львівську мерію може чекати найбільша перевірка за всі роки правління Андрія Садового

Громадська організація «Народне Антикорупційне Бюро» ініціювала перевірку Держаудитслужбою фінансових зловживань Львівської міськради.

Про це на свої сторінці у Facebook повідомив юрист та активіст Андрій Петришин.

“І не кажіть, що «не на часі» або «розберемось після війни». Саме тут і зараз, коли в нас є достатньо доказів зловживання бюджетними коштами Львівською міською радою Державна аудиторська служба України має провести комплексу перевірку фінансово-господарської діяльності мерії та її виконавчих органів: виконавчого комітету, департаментів, управлінь, відділів та комунальних підприємств. Особлива увага на те, що перевірка не має зачепити лише останній рік чи два, а дослідити усі питання господарської діяльності міських чиновників починаючи з 2007-го року, коли Андрій Садовий впевнено відчув себе володарем крісла бургомістра. Тепер слово за аудиторами”, – Андрій Петришин, керівник ГО «Народне Антикорупційне Бюро».

Серед вимог згаданого звернення є:

  • провести комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності Львівської міської ради та її виконавчих органів;
  •  з метою громадського контролю ввести в склад комісії з питань проведення комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності Львівської міської ради та її виконавчих органів делегованого представника ГО «Народне Антикорупційне Бюро».

“З моменту введення нас, як ініціатора перевірки такого масштабу, яка ще ніколи не проводилася у стінах Львівської міської ради, ми витратимо стільки часу та зусиль скільки буде потрібно, аби вже у найближчий час корупціонери з міської ради, винні у зловживаннях з бюджетними коштами, отримали реальні тюремні строки”,додав Андрій Петришин.

Довідково:

Андрій Петришин – львів’янин, знаний в Україні адвокат і правозахисник, активний учасник Революції гідності та громадський діяч. ГО “Народне Антикорупційне Бюро” розпочало свою діяльність у 2018-му році з питань захисту прав мешканців Львова у питанні недопущення будівництва сміттєпереробного заводу у житлових кварталах міста, повернення у комунальну власність незаконно відчужених ділянок та інше.

Коментарі