16:15
25.05.2023

Залужний підтримує «пташок»

Вже 237 залізних пташки вдало несуть службу в рядах української армії

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний підтримує благодійний проєкт «Пташки Перемоги», який реалізовує засновник ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин спільно з Олександром Тіщенком, начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Оглядова карта українських земель, бейсболка, прапор з підписом генерала Залужного, марки з автографом автора відомої фрази «Русскій воєнний корабль, іді на…» Бориса Гроха, колекція випущених з початку повномасштабного вторгнення монет, на яких закарбовано всі роди військ та пам’ятні дати для ЗСУ, шматок бойової броні з Бахмута, як символ української стійкості та незламності, погруддя Степана Бандери…

«Це лише частина з переліку оригінальних лотів, виставлених на аукціон нашого проєкту «Пташки Перемоги». Усі виручені кошти підуть на закупівлю дронів для захисників», – розповідає волонтер Ігор Дулин і акцентує, що всі вони випущені в єдиному екземплярі, а деякі з них особисто підписав «Залізний генерал».

«У такий спосіб Валерій Залужний висловлює нам свою підтримку, мотивує працювати на користь Армії. Є люди, які перераховують сто гривень, а хтось має можливість перерахувати сто тисяч і більше».

У межах проєкту відбулося вже два благодійних заходи-аукціони. Перший – 31 березня 2023 року у Львівській опері, тоді вдалося зібрати – 500 000 гривень. Ці кошти скерували на закупівлю 6 дронів для воїнів зі зведеного батальйону Національної поліції України «Захід» та 103 бригади Другий благодійний аукціон відбувся 23 травня під час проведення щорічного Весняного ділового форуму “Незламний український бізнес – експертний погляд”. Його учасникит сфокусувалися на шляхах вирішення проблем вітчизняного бізнесу в умовах війни.

«У час, коли наші Збройні Сили України ціною неймовірних зусиль боряться з ворогом, ми не могли не долучити в програму аукціон, проведений спільно з Ігорем Дулином, підприємцем і головою громадської організації “Добро.Дій”», – зазначили організатори Форуму.

У професійній дискусії взяли участь близько 200 представників ділової еліти Львова – знаних бізнесменів, високопосадовців, аналітиків, фінансистів та банкірів, депутатів, науковців-освітян, представників мас-медіа. Так, Благодійний аукціон “Збір на Пташки Перемоги” викликав чималу зацікавленість серед присутніх. Найбільше коштів на потреби ЗСУ вдалося зібрати з такими лотами: рятувальне коло зі знищеного ЗСУ крейсера “москва”, бейсболка з автографом генерала Валерія Залужного, полотно про перемогу авторства Михайла Демцю, шматок бойової броні з-під Бахмута.

Загалом вдалося зібрати більше 330 тисяч гривень, що направлені на закупівлю розвідувальних дронів «Мавік 3» .

«Дрони у війні є надважливими засобами для знищення окупантів, які зазіхають на нашу неньку Україну. Швидко та ефективно відстежити позицію ворога і знищити її – ось головне завдання квадрокоптера на війні. Він – не лише наші очі, він – це врятовані життя побратимів, бойова одиниця підрозділу, що має як розвідувальну, так і ударну місію. Ми покладаємо великі сподівання на безпілотники і потребуємо їх на війні, як повітря. Часто, це – розхідний матеріал, адже русня полює за ними. Тому забагато коптерів не буває», – про потребу і важливість квадрокоптерів резюмує Олександр Тіщенко, начальник Львівського обласного ТЦК та СП.

Чимало дронів та іншої техніки Олександр Тіщенко доставляє підрозділам під час своїх поїздок на схід. Полковник зазначає, що нашим військовослужбовцям вкрай важливо відчувати таку підтримку, і вони дуже вдячні за кожну залізну пташку, адже у вмілих руках професіоналів безпілотники стають потужною зброєю у боротьбі з ворогом.

«Завдяки одному з дронів, який ми передали, наші військові нещодавно взяли у полон окупанта», – розповів Олександр Тіщенко.

Проєкт «Пташки Перемоги» поставив собі за мету зібрати 1000 безпілотників для захисників та захисниць. Варто зазначити, що 237 залізних пташок вже вдало несуть службу в рядах української армії.

Читачам також цікаво:

Коментарі