09:08
23.05.2023

Зі Львівщини на фронт передали 70 дронів

Проєкт “Пташки перемоги” заснували благодійники спільно з начальником Львівського обласного ТЦК та СП

Вчора, 22 травня, у межах благодійної ініціативи «Пташки Перемоги» відбулася передача 70 дронів для захисників та захисниць бригад ЗСУ з Львівщини – зокрема, 80 ОДШБ ЗСУ, 24 ОМБ ЗСУ, 103 і 125 бригадам Сил територіальної оборони ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Також військовим передадуть спеціальну антидронову рушницю, яку використовують для збиття дронів ворога.

«Це величезний внесок в нашу перемогу, адже дрони зберігають людські життя. Чим більше дронів ми передамо, тим більш технологічною з нашого боку стане боротьба, тим більше життів наших захисників та захисниць вдасться вберегти. Дякую бізнесу та обласному територіальному центру комплектування і соціальної підтримки, які спільно напрацьовують такий проєкт», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У межах проєкту з початку року військовим передали вже 237 дронів.

Благодійна ініціатива «Пташки Перемоги» об’єднує соціально відповідальний бізнес, меценатів, благодійників, усіх охочих підтримати українську армію. Мета – передати для захисників і захисниць 1000 дронів. Реалізується ініціатива у справі з начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Тіщенком.

«Ці маленькі пташки роблять дуже велику роботу – завдяки їм можна знищити БМП, штаб окупантів, і загалом проводити роботу, яка дуже необхідна для здобуття перемоги. Сьогодні передали саме дрони-камікадзе», – повідомив Олександр Тіщенко.

У березні цього року у межах ініціативи «Пташки Перемоги» відбувся благодійний аукціон. Під час нього представили низку оригінальних лотів в єдиних екземплярах, кошти з придбання яких скерують на закупівлю 6 дронів для воїнів зі зведеного батальйону Національної поліції України «Захід».

Читачам також цікаво:

Коментарі