09:01
19.08.2022

росія готує фейк про атаку ЗСУ на Запорізьку АЕС

окупанти створюють умови, щоб влаштувати провокацію на станції

Міністерство оборони рф  створює передумови для того, щоб звинуватити Україну в атаці на Запорізьку АЕС.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни (ISW), пишуть Львівські новини.

Напередодні командувач військами радіаційного, хімічного та біологічного захисту росії генерал-лейтенант Ігор Кирилов заявив, що українські сили готуються до провокації на Запорізькій АЕС і що провокація повинна збігтися з приїздом в Україну генсека ООН Антоніу Гутерріша.

Кирилов звинуватив українські сили в підготовці цієї провокації, щоб звинуватити росію в тому, що вона влаштувала ядерну катастрофу, і створити навколо АЕС зону відчуження шириною 30 км.

“Брифінг Кирилова, який був підкріплений (заявами – ред.) Міноборони рф, збігається з повідомленнями про те, що російська влада заборонила співробітникам російських АЕС виходити на роботу 19 серпня”, – відзначають аналітики.

В Інституті також звертають увагу на кадри, що просочилися з території станції, про розміщення окупантами військової техніки поблизу ядерного реактора АЕС.

“Російські сили створюють умови, щоб влаштувати провокацію на станції і змістити інформаційний наратив, щоб звинуватити Україну в майбутніх операціях на території станції”, – вважають експерти.

.Читачам також цікаво:

 

Коментарі