09:09
26.01.2022

Скандальні забудовники у Брюховичах розпочали роботи на ділянці, під якою протікає річка

Наразі тут копають котлован

У селищі Брюховичі біля Львова розпочалися роботи на огородженій будівельним парканом ділянці поблизу каскаду озер на вулиці Львівській. Наразі тут копають котлован, призначений, очевидно, під закладення фундаменту якоїсь новобудови. Паспорта запроєктованого об’єкта поруч із місцем проведення робіт немає.

Про це повідомляє “Діло” із посиланням на Facebook-сторінці “Гаряча лінія міста  Львова” у вівторок, 25 січня.

Автор допису зауважив, що на незаконність будівництва вказує не тільки відсутність публічної інформації про проєкт, його замовника і виконавця.

На цій ділянці взагалі неприпустимо проводити земляні та будівельні роботи, оскільки через неї протікає річка Брюхівчанка. Подібно до львівської Полтви, цю річку загнали під землю, сховавши в бетонну трубу діаметром 1 метр.

“Прошу перевірити законність будівництва, та наявність всіх дозвільних документів”, – звернувся до державних органів контролю автор допису.

Як вдалося з’ясувати із відкритих джерел, територія, на якій розпочалося будівництво, охоплює три земельні ділянки. Вони належать Альбіні Савчук (для будівництва і обслуговування  житлового будинку, господарських будівель, присадибна ділянка), Роксолані Завадській (для ведення особистого та підсобного господарства), а ще одна перебуває в оренді у брюховицького бізнесмена Василя Яснинського для будівництва та обслуговування магазину.

Альбіна Савчук відома також як номінальна орендаторка земельної ділянки з озерами, на якій зводять скандальну багатоповерхівку у межах охоронної зони. На березі озера тут виростає цілий  готельно-ресторанний комплекс. Згідно Генерального плану Брюхович, земельна ділянка навколо озера знаходиться у прибережній захисній смузі водного об’єкту.

Фактично справами керує цивільний чоловік орендаторки — бізнесмен Андрій Завадський. Згадана вище власниця земельної ділянки, на якій теж розпочалося будівництво, Роксолана Андріївна Завадська, очевидно, є його донькою.

У Брюховичах Андрієві Завадському вдалося не лише проводити будівництво на озері, але й узаконити спорудження житлової багатоповерхівки на вулиці о.Іздрика. Згідно з будівельними нормами, у селищі дозволена забудова не вище п’яти поверхів, але тут, всього за 20 метрів від залізничної колії (в межах санітарної зони), з’явилася восьмиповерхова “свічка”.

Узаконити це будівництво вдалося завдяки рішенню судді Залізничного районного суду Дмитра Боровкова, який розглядав хитру позовну заяву цивільної дружини Андрія Завадського Альбіни Савчук до його рідного брата — Руслана Завадського. Вища рада правосуддя згодом визнала, що суддя своїм рішенням вийшов за межі своїх повноважень, узаконичши новобудову, та проявив грубу недбалість. Саме ж рішення ніхто не скасував.

Очевидно, подружжя забудовників вирішили не зупинятися на досягнутому у Брюховичах і намагається забудувати не тільки озеро, але й річку, заховану під землею. “Діло” стежитиме за новим будівельним скандалом.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі